Välkommen till min blogg!

Jag är glad att du läser. Min tanke är att här uppmärksamma och samla allt det fina runt omkring mej. Det blir en blandning av sådant som intresserar mej, som i första hand trädgården, naturen, hemmapyssel, färg och form, lite om djuren i mitt liv och i trädgården. Tankar om stort och smått och en hel del planer. En blandning av allt möjligt med andra ord. Komentera gärna!

onsdag 8 oktober 2014

Snabbvisit hos plantorna.

Syrenhortensia, Silverarv, Vildvin.


Kunde inte motstå att åka ner en  runda idagkväll och titta till gården. Blåsigt men inte regn. Hann bara med ett par timmars dagsljus sen blev det så mörkt att det bara var att gå in igen.



Hosta i höstfärg


Det första jag lade märke till var att klematisen "summer snow" fortfarande blomar i vitt och nu täcker in en stor del av rönnen den klättrar upp i. Hostorna har alla bytt färg till granngult. Den stora lönnen likaså. Katsuran ser liten och tanig ut men den lever. Fått en fin höstfärg på de få blad den har, men ingen doft av pepparkaka som det sägs att de doftar av på hösten.



Spetsmössa blommar vitt. och i krukan en Pelargon




Det blommar fortfarande av perennerna, Klematis, Kärleksört, Spetsmössa. Av ettåringarna finns det ännu Ringblommor, Penseer, Tagetes, Gurkört, Salvia och några Luktärter, och Jätteverbena.



Syrenhortensia


Av buskarna har Syrenhortensian och den gula Ölandstoken fått fina blommor. Tänk att förra året var den bara en liten stickling, token! Aronian som är ny för i år har oxå fått fin höstfärg och gett en liten bärskörd. Ett bra köp helt klart.


Ölandstok
Aronian


Tömmde sommarbodan på sängkläder, skafferi och kylskåpsmat. En del pysselmaterial fick oxå packas ner på nytt och bäras till bilen för att komma med upp till stan.



Primitv föredetta sittplats.


Terassstolar, hyllor och bord torkade jag av och ställde under tak. Tömmde lite krukor och grävde ner av perenna växter som levt sommarliv i kruka. Bland annat brokbladig Hosta, Alunrot "Marmelade" och Spetsmössor. Nu bara en hosta och en pelargon kvar här nere som behöver komma till bättre vinterviste.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar