Välkommen till min blogg!

Jag är glad att du läser. Min tanke är att här uppmärksamma och samla allt det fina runt omkring mej. Det blir en blandning av sådant som intresserar mej, som i första hand trädgården, naturen, hemmapyssel, färg och form, lite om djuren i mitt liv och i trädgården. Tankar om stort och smått och en hel del planer. En blandning av allt möjligt med andra ord. Komentera gärna!

lördag 18 oktober 2014

Fjärilsrabatten vid åstrandenEn fin dag här under veckan fick jag inspiration att ta kameran och gå ut och ta lite bilder, tänkte att bäst att göra det inan kylan slår till och tur gick jag ut, för idag var det minus fem grader när jag vaknde.Jag gick till åstranden här i Borgå  och stället jag brukar kalla fjärilsrabatten, kanske den heter så oxå, det vet jag faktist inte. Har ofta tänkt på att besöka lite parker här i min stad men det har på något vis inte blivit gjort så ofta.
Fanns mycket fint att ta bilder av, fick säkert en hel timme att gå medan jag gick runt och granskade alla smarta planteringslösningar och vackra kombinationer av växter. Gjorde en mental anteckning att nästa år ska jag nog se till att besöka parkerna oftare.
Kan inte säga vad alla de fina växterna jag tog bilder av heter heller, så blir att fråga och lära lite nytt. Såg mycket som väckte ha begär.Vädet var på min sida, halvmulet, perfekt fotografiväder. Tyckte alla färger lyste fint mot mej och tänkte på citatet jag nyss läst " På hösten är varje blad en blomma".Här en  Näva. Så mycket kan jag säga åtminstone, för den käner jag igen. Har en liten planta av den arten hemma men har inte haft turen att få se den blomma ännu.
Någon sort av Aster detta eventuellt. Ni fär gärna rätta mej om jag har fel! Tycker att mamma har av den här och att jag skulle ha prövat fröså åt mej själv av fröna från hennes blomma, men inte lyckats.Den här tyckte jag bara var för komisk. Hänger in där till det sista. Vadå höststormar och kyla..
Den här plantan på bilden ovanför skulle vara roligt att veta namnet på, väldigt fin. Samma växten på bilden under. Ha det så bra till nästa gång!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar