Välkommen till min blogg!

Jag är glad att du läser. Min tanke är att här uppmärksamma och samla allt det fina runt omkring mej. Det blir en blandning av sådant som intresserar mej, som i första hand trädgården, naturen, hemmapyssel, färg och form, lite om djuren i mitt liv och i trädgården. Tankar om stort och smått och en hel del planer. En blandning av allt möjligt med andra ord. Komentera gärna!

tisdag 24 mars 2015

Mammas trädgård i Mars

Det blev en runda till med kameran i mammas rabatt just före snön föll.. Krokusar på väg upp, flera stycken ljusgula, kommer upp genom mattan med krypväxter i branten mot huset.


..Och så några andra lökväxter, lyste så fint gult när jag gick förbi. Blåsipporna, inte bara knoppar mera. Tar sej med fart fastän det kalla vädret saktat ner det något.
 Olika sorters Sedum som växer vid branten till huset.
 En Purpurklätt på väg upp, blir fin mot den gröna mossan och  det röda teglet i kantstenen.Sedum och Penningblad. Det är nått extra med de här små krypväxterna just den här tiden på året.Julrosorna, fina vita, blir nästan stora som min handflata.Bergeniablad, fint tonade i rosa av frosten. De gammla bladen under ser nästan blåsvarta ut.Bladfjäll av en kotte på en bit bark. Ekorren har varit igång. Sedum som ser ut som små barrklasar och SilverarvEn liten planta Kungsljus, så ullig att den nästan ser tovad ut. På bilden nedanom SnöklockornaInga kommentarer:

Skicka en kommentar