Välkommen till min blogg!

Jag är glad att du läser. Min tanke är att här uppmärksamma och samla allt det fina runt omkring mej. Det blir en blandning av sådant som intresserar mej, som i första hand trädgården, naturen, hemmapyssel, färg och form, lite om djuren i mitt liv och i trädgården. Tankar om stort och smått och en hel del planer. En blandning av allt möjligt med andra ord. Komentera gärna!

tisdag 10 november 2015

Mera juli trädgård


 Fortsätter med att titta genom bilder från sommaren och förundras över blomsterprakten det faktist var just då. Kanske det är så att när jag helt fysiskt är där så finns det så mycket att göra att jag mera koncentrerar mej på att få arbetet undan än att  ta tid att njuta av det som blommar och grönskar så fint. Förutom växter jag tog upp i förra inlägget blommar här nu också Blåklockor, Rosenspirea och röd Studentnejlika. På terasstrappan röda och vita Klintar och de lite större och iögonfallande Doroteablommorna. Båda satte jag som frö i våras, och Doroteablomman var en ny sort för mej som jag inte prövat så förut. Har inte riktigt kunnat bestämma mej för om jag tycker om den eller inte..blommorna är fina och stora, färgen lysande, men bladen lite konstiga. Bilder tagna från trappan och ner mot sandvägen där farbröderna alltid går förbi när de ska hämta posten eller föra rosken. Det här är nu den äldsta delen av min lilla trädgård och växterna har börjat ta sej ganska bra, alltså de som fått stå kvar några år på sin plats och inte hamnat byta bostadsort stup i kvarten.


 Runda rabatten, Nu blommar här också en knölklocka som flyttat in av sej själv och egentligen är ett ogräs, och vita Purpurklättar som jag frösått på platsen.
Rabatten vid porten blommar nu som finast. Prästkragar, Digitalisar blåa Mariaklockor och så min stolthet, frösådd vit Blåklocka! Oj vad jag håller tummarna att den ska fröså sej flitigt. Den har stora snövita klockor som är helt undertbara. Penningbladet blommar nu med gula blommor, och Fänrikshjärtana bara forsätter och fortsätter att blomma3 kommentarer:

 1. Sommarbilder piggar alltid upp lite i november. Grönt, färggrannt och varmt är visst bättre än kallt, fuktigt och grått... jättefin trädgård!

  SvaraRadera
 2. Sommarbilder piggar alltid upp lite i november. Grönt, färggrannt och varmt är visst bättre än kallt, fuktigt och grått... jättefin trädgård!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det mycket roligare med sommar än höst , måst erkännas! :)

   Radera