Välkommen till min blogg!

Jag är glad att du läser. Min tanke är att här uppmärksamma och samla allt det fina runt omkring mej. Det blir en blandning av sådant som intresserar mej, som i första hand trädgården, naturen, hemmapyssel, färg och form, lite om djuren i mitt liv och i trädgården. Tankar om stort och smått och en hel del planer. En blandning av allt möjligt med andra ord. Komentera gärna!

tisdag 26 maj 2015

Pärlhyacinter och Anemoner


Åter kom det en regnskur och jag passar på att gå in och dricka eftermiddagskaffe och uppdatera här med de senaste bilderna från min favoritplats. Börjat grönska kolossalt, och nu är plötsligt allt extra utrymme jag trodde att jag hade i rabatterna försvunnet. På bilden ovanför blå pärlhyacint och Pion, Vita penseer och blå anemoner. Pärlhyacinter, Pion och Mossflox i bakgrunden.
Annars har jag klippt gräset för första gången i år, gått och rensat lite, men tydligen börjar det minska med ogräs för finns inte alls lika mycket av det som förr om åren. Spritt ut av bark och sågspån på gångarna. Så har jag också planterat ut av innesådderna, och satt ut pelargonerna i större krukor och på sina platser.Pärlhyacinter bland Ulleterneller. De senare är fina när de kommer upp, mjuka och lena och fint silverskimmrande.

 Vitsipporna blommar under syrenen. Den lilla tuvan har stannat kvar under årens lopp, fastän den är lite invaderad av plister.Gula påsknarcisser. Tyckte de var mera tvåfärgade när jag köpte dem en vår i kruka, men kanske jag minns fel..


 De nymålade odlingslådorna, Emma kaninens utebur, Bärbuskar, och längst bort en grop där Rabarbern ska komma. Igår hade jag planterat ner Gurkört, Kål och Rankspenat här i lådorna.. och idag märkte jag att en katt varit där och grävt. Morr också..Men ska fortsätta med direktsådder senare idag så kommer att sätta skydd över.Utslagna bergenior, hoppas de håller några veckor.. Jo, så har jag ju oxå satt frön av Rosenböna, Prydnadshirs och Rosenskära innomhus, och upp i växthuset satt salladsfrön, (blad, plock och orientblandning) Mangold, Spenat, Salladsenap och Portlak. I blomsterväg Strandkrassing, Fjärilsblomster och Kantnepeta. Myskmadran, blir bara större och finare. På bilderna under Jordviva som blommar och så tvåfärgade Narcisser.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar