Välkommen till min blogg!

Jag är glad att du läser. Min tanke är att här uppmärksamma och samla allt det fina runt omkring mej. Det blir en blandning av sådant som intresserar mej, som i första hand trädgården, naturen, hemmapyssel, färg och form, lite om djuren i mitt liv och i trädgården. Tankar om stort och smått och en hel del planer. En blandning av allt möjligt med andra ord. Komentera gärna!

måndag 11 maj 2015

Härliga vårsysslorNu har det blivit grönt och fint där ute, njuter av att gå runt och skulle jag kunna stoppa tiden för en liten stund så skulle jag göra det just nu. Den fina lysande färgen på björkarna som slår ut, nästan neongrön, eller spireorna och fläderns små blad som nästan skiftar lite i brons. Så fint..


Den sista kompostmulden är silad och utspridd och nu finns det åter tre nya höger, en som ska få vila och förmuldas till nästa år, en som ska fyllas på ytterligare med årets rens, och så en hög med brännbara lite större kvistar. Rabatterna kommer nog att grönska bättre nu det här året när de fått tillskott av så fin kompostmuld.

På bärbuskområdet har jag haft lite nya projekt på gång.

 Fyllt på rotplantor i spireahäcken. Så att de ska ta sej lite fortare. Vill ha en häck där NU, medetsamma. Vid ena kanten planterade jag Rönnspireor och en Kaprifol. Den senare tänkte jag att skulle när den tar sej få klättra upp längs björken, förstås med lite hjälp av något slags stöd.

 Lagat en liten Rabatt med vildblommor, Digitalisar, Röllekor Renfana Kamomill och fina grästuvor bland annat, de ska om möjligt få sprida sej fritt sedan. Jag blir nog tvungen att vara riktigt försiktig när gräset ska klippas i fortsättningen. Det blir lite som en rabatt med gammla medecinalväxter. Har låtit Kirskålen vara kvar på ett omöjligt ställe under en stor tall, det blir mitt kirskålsland, och så har jag valt ett ställe mellan två stora stenar till att odla en dunge nässlor. :)


Vid garageväggen blev det planterat några vresrossticklingar och vintergröna, ett riktigt smalt område men kanske det blir fint ändå. Över det längsmed garageväggen kommer jag sedan att dra slingor av "Summer snow" klematisen.

 Så spraymålade jag odlingslådorna svarta och rensade under bänken och bordet vid garageväggen. Ifall jag får tag i lämlig grus skulle det vara ide att fylla upp med det så att inte ogräset genast tar över igen.

Grävde upp mina Stormhattar och flyttade dem till övre området där det finns mera muld. De ville aldrig riktigt ta sej där de stod utan torkade bara ut.

Vid den övre terassen blev det också nedgrävt tre buskar vilka jag antar att en är något slags pil eller vide, och så två mindre buskar som jag fick av mamma och som varken jag eller hon vet vad det är. Den ena får vita blommor som bildar ett slags bollklasar på sommaren, den andra har svarta bär på hösten och fint bladverk (ingen aronia ändå). Satte dem så att det ska rama in terassen som ligger ganska högt, och är så liten att det annars lätt känns som om man sitter otryggt.


Sist lite av blomprakten, Gullvivor, Nunneörter och Scillor här, flyttat hit av dem men skulle nog behöva flera för att de skulle synnas bättre


Anemonerna som jag förhastade mej när jag sade att inte tagit sej. Nu är de blåa och nio stycken.Ramslökarna, som jag fick av mormor förra året, bakom en blåsippa som ännu blommar här.Sist men inte minst Jordvivan. Ha det så bra till nästa gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar