Välkommen till min blogg!

Jag är glad att du läser. Min tanke är att här uppmärksamma och samla allt det fina runt omkring mej. Det blir en blandning av sådant som intresserar mej, som i första hand trädgården, naturen, hemmapyssel, färg och form, lite om djuren i mitt liv och i trädgården. Tankar om stort och smått och en hel del planer. En blandning av allt möjligt med andra ord. Komentera gärna!

onsdag 25 juni 2014

Äntligen fugnerar bloggen igen !
Sådär, nu tycks jag få den att fungnera igen, bloggen. Vad det harmar, så man kunde hoppa jämfota, när det inte går att få in bilder eller spara texterna man skrivit. Såklart just nu i brådaste tiderna när man tycker att det finns så mycket nytt att dela med sej av. Vädret har okså det varit lite ostadigt med regnskurar, så små kaffepauser nu och då med datan i famnen för att tänka tillbaks på arbetet man uträttat hadde suttit bra. Men inte är det för sent nu heller så bara att börja författa.

Bilden ovanför; en växt jag tror heter stor buskstjärna, den blommar i vitt och sprider sej flitigt. Har hämtat rötter från min mors trädgård och försöker få den att sprida sej under buskar och träd. Första året krattade jag i misstag sönder dem men nu har jag varit försiktigare. Här under azalean har det lyckats och nästa projekt är runt en syrenbuske. På tal om att azalea och syren, ingendera blommat för mej i år. Syren har aldrig blommat, ev är den ännu för "ung". Azalean ja, blommade fint i mustila i krukan när jag köpte den men bara en gång efter det.I en lustig klarorange färg som jag riktigt undrar vad jag tänkte på när jag tog just den..

Här ner i skärgården är naturen lite senare en uppe på fastlandet, oftast känns det bara bra. Men nog rusar sommaren på för fort här okså och listan på växter som blommat ut för i år blir bara längre. Jag har fått säga hejdå till Tovsipporna, vårkragarna, bergeniorna, rosenbräckan och vintergrönan bland annat. Nästa år igen..Inga kommentarer:

Skicka en kommentar