Välkommen till min blogg!

Jag är glad att du läser. Min tanke är att här uppmärksamma och samla allt det fina runt omkring mej. Det blir en blandning av sådant som intresserar mej, som i första hand trädgården, naturen, hemmapyssel, färg och form, lite om djuren i mitt liv och i trädgården. Tankar om stort och smått och en hel del planer. En blandning av allt möjligt med andra ord. Komentera gärna!

lördag 15 mars 2014

Vårstädning

Morgonkaffe på trappan första gången för i år.


Det har varit en härlig vecka, fylld av vårstädning i trädgården. Började på måndagen och har faktist ochså hunnit med att få iordningplockat det mesta, förutom då rabatterna som jag väntar med lite ännu. Men eftersom jag lät bli att höstkratta och har flera megabarrträd på backen så finns det att göra.Vad härligt att komma igång igen..Tur oxå att jag hann få färdigt för nu snöar det igen ute, men jag är säker på att det smälter undan snabbt och sen är det bara att ta tag i igen.
Vissa områden är det bara att rensa för hand som alla stenkanter, stenarna jag burit hem från så gott som varenda strand jag varit på... och stigarna , som lite framåt våren ska täckas in med ny markbark.Området med vintergröna plokades oxå för hand liksom platsen i mitten på bilden där jag tänkt mej att vilda smultronplantor ska få en chans att försöka ta sej. Finns bara några centimeter jord här och sen berget under så det begränsar en del vad kan tänkas växa.
 Måbärsbusken gick jag och klippte en gren av som var mitt i vägen för stigen, bara för att märka efteråt att jag förstörde buskens karaktär något hemskt. Ångrar!  Och så var det att ta krattan i handen igen och börja kratta, så är såg gräsmattan ut efter snösmältningen. Ingen vacker syn. Det var inte heller mina tuijor som syns i bakgrunden, bruna och kala. Vad har månne hänt med dem?

2 kommentarer: