Välkommen till min blogg!

Jag är glad att du läser. Min tanke är att här uppmärksamma och samla allt det fina runt omkring mej. Det blir en blandning av sådant som intresserar mej, som i första hand trädgården, naturen, hemmapyssel, färg och form, lite om djuren i mitt liv och i trädgården. Tankar om stort och smått och en hel del planer. En blandning av allt möjligt med andra ord. Komentera gärna!

söndag 27 november 2011

Höstrusk

 Bild hittad i en trädgårdsbok. Ide till egen trädgård kanske?

Höst vinter tider

Ute mestadels mörkt och ruskigt, så gäller i de fallen jag varit ute att gå i rask takt för att inte frysa. Kanske man oxå borde plocka fram mössan så småningom? Har laddat mp3an med bra musik för att riktigt få upp farten på promenaderna. Cyckeln har ännu varit bra att ha men när snön börjar falla får jag bara snällt börja promenera dit jag ska.

Trädgården och lugnet jag alltid får av arbetet i den trodde jag länge att jag skulle få vänta med till nästa vår men nej, nu kommer jag på att det är en perfekt tid att gå igenom högarna med trädgårdsböcker och tidningar på bibloteket, jag tar foton av bilder som ger mej bra ideer och sparar dem i mappar på datan. Köpte en trädgårdsalmanacka åt mej och skriver in bra tips för hur och när saker i trädgården ska göras.


fredag 11 november 2011

Nytt projekt



Här en bild av det senaste projektet. Bäst jag satt på min  stugtrappa började jag fundera att eftersom inte gräset ändå växer på den övre delen av trädgården så varför inte göra allt till en ända stor rabatt. Har redan små rabatter men...sagt o gjort det var att börja leta o bära stenar.Nu ska bara "gräset"  dras bort och allt grävas upp I mitten av rabatten blir kvar en stor gammal stubbe o en måbärbuske som funderade på att försöka formklippa. Att gräva upp jorden visade sej gå aningen lättare en när samma sak ska göras på sommaren men tungt var det ändå. Hann oxå bara jobba på i en timme sen blev det så mörkt att det bara var o sluta o gå in igen. Då hade redan tanken dygt upp i huvudet att vad om jag sku ta fram bergsidan mot trädgården, dra av allt skräp o jord... så många planer fastän min plätt på jorden egentligen är ganska liten.

Tosdagsmorgonen var frostig och kall men jättefin. Gräset vitt och rimfrosten glittrade på alla växter när jag trampade in mot stan,  Stannade för att fotografera men tyvär meddelade telefonen att battariet slut. Nå, man hinner väl ännu få fina rimfrostbilder.


tisdag 8 november 2011

Höstträdgården



Blev en ledig dag ner på Pellinge idag, och jag som trott det var slut för i år med det härliga trädgårdsarbetet  har tagit fel. Det är fortfarande fint ute och jag börjar tro att så länge snön inte täcker in allt så finns det fint att titta på och mycket att göra.


Här till höger är ett prydnadsgräs jag köpt från Ann-.Majs växthus i sommras. Det var ett bra köp, har fyllt sin plats med heder hela sommaren och är fortfarande så här fint. Det var inte säkert att gräset klarar vintern men jag håller tummarna.

Rododendron, med tre år på nacken, ljung som jag hoppas ska klara vintern ute och blomma igen, och en vit ölandstok.




Lammöronen är ochså skaffade i år och de har blivit min favoritväxt. De mjuka ludna bladen är så gulliga att jag inte kan låta bli att gå och röra vid dem när jag går förbi. Nu hoppas jag bara med hjärtat i halsgropen att de överlever vintern



måndag 7 november 2011

Hej på er alla!




Mitt försök som bloggare börjar tydligen nu. Höst och mörkt ute och trädgården som varit det stora intresset hela sommaren får man glömma för några månader framåt. Det känns tomt men försöker trösta mej med att hösten och vintern kan vara vacker på sitt sätt. Som avsked till trädgården var jag för nån vecka sedan ut och tog lite bilder. November börjar nu men vädret har varit varmt och färgerna var vackra.



 Första bilden är av rosen "The Fairy" som planterades detta år, blommar ännu så här fint långt in i oktober 


Bilden under kärleksörterna som ochså lyser upp i rabatten.




Somamrbodan min som står bland höstlöven och ser ensam och tillstängd ut. Vattentunnan tömd för i år och trädgårdsprydnaderna och krukor inplockade.